دهرامی, مهدی, اصغری بایقوت, یوسف. (1396). شیوههای ساخت بستر و فضای مناسب برای پرداخت معانی در قرآن. فصلنامه دین پژوهی و کتابشناسی قرآنی فدک, 8(29), 33-48.
مهدی دهرامی; یوسف اصغری بایقوت. "شیوههای ساخت بستر و فضای مناسب برای پرداخت معانی در قرآن". فصلنامه دین پژوهی و کتابشناسی قرآنی فدک, 8, 29, 1396, 33-48.
دهرامی, مهدی, اصغری بایقوت, یوسف. (1396). 'شیوههای ساخت بستر و فضای مناسب برای پرداخت معانی در قرآن', فصلنامه دین پژوهی و کتابشناسی قرآنی فدک, 8(29), pp. 33-48.
دهرامی, مهدی, اصغری بایقوت, یوسف. شیوههای ساخت بستر و فضای مناسب برای پرداخت معانی در قرآن. فصلنامه دین پژوهی و کتابشناسی قرآنی فدک, 1396; 8(29): 33-48.
شیوههای ساخت بستر و فضای مناسب برای پرداخت معانی در قرآن
1عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران(استادیار)
2دانشگاه عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران(استادیار)
چکیده
به همان اندازه که جنبه محتوایی قرآن متعالی است ویژگیهای ادبی آن نیز جایگاهی والا و ارزشمند دارد. در نظرگرفتن هر یک از این دو حوزه بدون توجه به حوزه دیگر امکانپذیر نیست بهگونهای که اثرگذاری معانی قرآن و جنبه اعجاز آن در تلفیق این دو حوزه است. از همین منظر علمای بلاغت جنبههای اعجاز قرآن را به بعد معنایی و محتوایی محدود نمیسازند. هدف این مقاله بررسی چگونگی ساخت بستر و فضایی است که در قرآن برای پرداخت معانی ایجاد شده است. فضاسازی از ویژگیهای اصلی هر اثر ادبی ولو قطعات کوتاه است که موجب میشود معانی اثر در بستری مناسب به پیش رود. ساخت فضا بیشتر از دیدگاه ادبی است اما در پیوند مستقیم با آیاتی است که محتوای اصلی سوره را حمل میکند.